Feta-kasvispiirakka
Fetajuusto tuo mehevään kasvispiirakkaan makua ja ruokaisuutta.
Ainekset
Pohja
- 2 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 50 g margariinia
- 0,5 dl perunasosehiutaleita
- 2 dl vettä
Täyte
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä
- 100 g kesäkurpitsaa
- 200 g parsakaalia
- 300 g pinaattia
- 200 g fetajuustoa
- 2 rkl hienonnettua basilikaa
- 2 kananmunaa
- 1 rkl tapiokatärkkelystä
- 200 g raejuustoa
- ripaus mustapippuria
- ripaus muskottipähkinää
Valmistus
- Taikina: sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Lisää rasva ja nypi taikina ryynimäiseksi. Sekoita perunasosehiuteleet veteen ja lisää taikinaan.
- Täyte: kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Kuutioi kesäkurpitsa, paloittele parsakaali ja höyrytä niitä pinaatin kanssa noin viisi minuuttia. Sekoita kasvikset, fetakuutiot ja mausteet. Yhdistä joukkoon munat, raejuusto ja tapiokatärkkelys.
- Painele taikina voideltuun vuokaan. Lisää täyte ja paista 200 asteessa noin 45-60 minuuttia.
VINKKI! Voit lisätä piirakkaan kasvisten seuraksi myös kinkkua, lohta tai tonnikalaa.
Reseptin lähde: Hyvää! Gluteeniton keittiö