Garam masalalla marinoidut broilerinkoivet ja curryjogurtti

Makoisaa, gluteenitonta grilliruokaa! Broilerinkoivet saavat uuden säväyksen garam masala -marinadista ja curryjogurtista.

Ainekset

  • 1 kg broilerinkoipia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ rkl suolaa
  • 3 rkl Garam masala -mausteseosta, esim. Urtekram

Curryjogurtti:

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 tl currya
  • 1 tl hunajaa
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • ½ tl suolaa

Marinoitu punasipuli:

  • 1 punasipuli
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl valkoviinietikkaa

Lisäksi:

  • tuoretta minttua

Valmistus

  1. Hiero broilerinkoipiin öljy, suola ja garam masala. Siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi.
  2. Grillaa broilerinkoipiin kaunis pinta molemmin puolin. Siirrä broilerinkoivet kypsymään epäsuoraan lämpöön kansi suljettuna noin puoleksi tunniksi,
    tai kunnes ne ovat kypsiä. Kääntele välillä ja pidä huoli, etteivät koivet pääse palamaan.
  3. Sekoita kaikki curryjogurtin ainekset keskenään ja siirrä jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi.
  4. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Laita sipulit, hunaja ja valkoviinietikka kattilaan ja kiehauta. Peitä kannella ja anna jäähtyä.
  5. Tarjoile broilerinkoivet curryjogurtin, marinoidun punasipulin ja salaatin kanssa. Koristele tuoreella mintulla.

Resepti ja kuva: Urtekram