Garam masalalla marinoidut broilerinkoivet ja curryjogurtti
Makoisaa, gluteenitonta grilliruokaa! Broilerinkoivet saavat uuden säväyksen garam masala -marinadista ja curryjogurtista.
Ainekset
- 1 kg broilerinkoipia
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ rkl suolaa
- 3 rkl Garam masala -mausteseosta, esim. Urtekram
Curryjogurtti:
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 2 tl currya
- 1 tl hunajaa
- 1 rkl sitruunan mehua
- ½ tl suolaa
Marinoitu punasipuli:
- 1 punasipuli
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl valkoviinietikkaa
Lisäksi:
- tuoretta minttua
Valmistus
- Hiero broilerinkoipiin öljy, suola ja garam masala. Siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi.
- Grillaa broilerinkoipiin kaunis pinta molemmin puolin. Siirrä broilerinkoivet kypsymään epäsuoraan lämpöön kansi suljettuna noin puoleksi tunniksi,
tai kunnes ne ovat kypsiä. Kääntele välillä ja pidä huoli, etteivät koivet pääse palamaan. - Sekoita kaikki curryjogurtin ainekset keskenään ja siirrä jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi.
- Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Laita sipulit, hunaja ja valkoviinietikka kattilaan ja kiehauta. Peitä kannella ja anna jäähtyä.
- Tarjoile broilerinkoivet curryjogurtin, marinoidun punasipulin ja salaatin kanssa. Koristele tuoreella mintulla.
Resepti ja kuva: Urtekram