Gluteeniton pasta carbonara
Herkuttele italialaisittain ihanalla gluteenittomalla pasta carbonaralla! Jos et löydä lähikaupasta pancettaa tai pecorino-juustoa, voit korvata ne tavallisella pekonilla ja parmesaanilla.
Ainekset
Neljä annosta
- 100g pancetta-pekonia
- 50g pecorino-juustoa
- 50g parmesaania
- 3 suurta kananmunaa
- 350 g gluteenitonta spagettia
- 2 suurta valkospipulinkynttä kuorittuina ja kokonaisina
- 50 g suolaamatonta voita
- merisuolaa ja mustapippuria
Valmistus
- Aseta suuri kattilallinen vettä levylle kiehumaan.
- Poista pancetasta kuori ja hienonna se pieniksi paloiksi. Raasta juustot ja sekoita ne yhteen.
- Sekoita munat keskikokoisessa kulhossa ja rouhi joukkoon mustapippuria. Aseta kulho sivuun odottamaan.
- Lisää teelusikallinen suolaa keitinveteen ja keitä gluteeniton pasta paketin ohjeen mukaan.
- Murskaa valkosipulinkynnet leveän veitsen sivulla.
- Sillä aikaa, kun spagetti kypsyy, paista pancettapaloja valkosipulinkynsien kanssa. Sulata erillään suolaamaton voi. Kun voi on sulaa, sekoita se pancetan ja valkosipulinkynsien joukkoon.
- Paista pancettapaloja keskilämmöllä noin viiden minuutin ajan jatkuvasti sekoittaen. Pancetat ovat valmiita, kun ne ovat kullaanruskeita ja rapeita. Kun palat ovat valmiita, poista valkosipulinkynnet joukosta.
- Pidä pancetat pannulla miedolla lämmöllä. Kun spagetti on valmis, poista se keitinvedestä pastakauhan avulla ja lisää pancetan joukkoon paistinpannulle. Ei haittaa, vaikka pannulle pääsee vähän keitinvettä spagetin mukana. Älä kaada keitinvettä vielä pois.
- Sekoita suurin osa juustosta munien kanssa. Jätä pieni määrä juustoa annoksen viimeistelyä varten.
- Ota spagettipannu pois liedeltä. Lisää joukkoon nopeasti muna-juustoseos. Sekoittele haarukalla nostamalla spagettia niin, että juusto-kananmunaseos sekoittuu hyvin spagettiin, mutta ei muutu munakokkeliksi.
- Lisää muutama ruokalusikallinen keitinvettä pastan joukkoon. Älä lisää liikaa, jotta pasta ei mene liian märäksi. Lisää halutessasi hiukan suolaa.
- Asettele pasta haarukalla lautaselle. Lisää pasta-annoksen päällä juustoraastetta ja ripaus mustapippuria. Tarjoile välittömästi. Mikäli pasta ehtii kuivahtaa, lisää joukkoon uudestaan pieni määrä kuumaa keitinvettä.
Resepti: BBC Good Food