Härkis-pyörykät kormakastikkeessa
Härkis-pyörykät ja intialainen kormakastike ovat herkullinen yhdistelmä! Lisäksi tämä gluteeniton resepti on helppo ja nopea valmistaa. Turkkilaisen jogurtin voi korvata paksulla kasvipohjaisella jogurtilla, jolloin resepti sopii myös vegaaniruokavalioon.
Ainekset
- 1 pkt / 250 g Härkis kofta -pyöryköitä
Kormakastike:
- pala tuoretta inkivääriä
- valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 rkl garam masala -mausteseosta
- 1/2 tl kurkumaa
- 1 prk / 370 g paseerattua tomaattikastiketta
- 1,5 dl turkkilaista jogurttia
Lisäksi:
- 5 dl keitettyä basmatiriisiä
- 1 1/2 dl korianteria
Valmistus
- Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet pannulle öljyn ja mausteiden joukkoon.
- Lisää tomaattisose ja jogurtti ja keitä kastiketta kokoon 5 minuuttia.
- Lisää härkispyörykät ja anna niiden hetken aikaa lämmetä.
- Tarjoile kastike keitetyn basmatiriisin ja hienonnetun korianterin kera.
Resepti: Verso Food Oy