Helpot hyrskypotut

Ihanaa arkiruokaa perunasta – tällä reseptillä saat maukasta vaihtelua perunakokkailuihin!

Ainekset

Neljä annosta

  • 12-16 kpl (800 g) uusia perunoita
  • 1-2 kesäsipulia varsineen
  • 1 dl silputtua ruohosipulia
  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • 25 g voita
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistus

  1. Keitä uudet perunat suolalla maustetussa vedessä.
  2. Valmista sillä välin hyrskykastike: Silppua sipulit varsineen, lisää ruohosipulisilppu, ranskankerma, suola ja mustapippuri.
  3. Kun perunat ovat kypsiä kaada niistä vesi pois.
  4. Lisää kuumien perunoiden joukkoon voi sekä hyrskykastike. Laita kansi takaisin perunakattilan päälle ja ravista hetki voimakkaasti, niin että perunat hieman hajoavat ja kastike sekoittuu perunoihin.

Vinkki! Hyrskypotut maistuvat niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Tarjoa esimerkiksi vihreän salaatin, graavi- tai kylmäsavukalan sekä hölskykurkku- ja retiisiviipaleiden kanssa.

Resepti: Maa- ja kotitalousnaiset
Kuva: Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry/Sami Piskonen