Herkullinen kesäkurpitsa-sipulisalaatti
Kesäkurpitsa toimii mainiosti tuoreena salaatissa! Tämä herkullinen salaatti on täynnä makua ja toimii makoisana lisukkeena ruoan kuin ruoan kanssa. Tällä reseptillä syntyy kerralla isompi satsi, joka ilahduttaa syöjiään vaikka parin päivän ajan.
Ainekset
- 2 kg kesäkurpitsaa
- 5 sipulia
- 4 dl tillisilppua
- 4 dl vettä
- 3 dl valkoviinietikkaa
- 2 rkl karkeaa merisuolaa
- 1rkl sinapinsiemeniä
- 5 kpl laakerinlehtiä
- 1 tl kokonaisia valkopippureita
- 10 valkosipulin kynttä
- 1 prk (450 g) hunajaa
- (tähtianiksia)
Valmistus
- Raasta pestyt kurpitsat karkeaksi raasteeksi.
- Hienonna sipuli ja tilli.
- Sekoita ainekset keskenään ja laita puhtaisiin lasipurkkeihin.
- Keitä maustelientä kymmenisen minuuttia, sekoita siihen hunaja ja kaada liemi kiehuvan kuumana purkkeihin vihannesten päälle. Voit halutessasi siivilöidä liemen ennen kuin kaadat sen purkkeihin. Laita jokaiseen purkkiin kokonainen tähtianis reunaa vasten. Tähtianis antaa makua ja näyttää kauniilta.
- Anna kesäkurpitsasalaatin maustua muutama päivä jääkaapissa ennen käyttöä. Se maistuu varsinkin liha- ja kalaruokien lisäkkeenä.
Resepti: Maa- ja kotitalousnaiset
Kuva: Kati Laszka