Kaksikerroksinen texmex-pizza jauhelihalla ja avokadolla
Jos kaipaat oikein kunnon herkuttelua, tämä gluteeniton resepti on sinulle! Kaksikerroksinen texmex-pizza vie suuremmankin nälän.
Ainekset
2 annosta
- 4 kpl gluteenittomia maissitortilloja
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 pientä sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 400 g naudan paistijauhelihaa
- 1 dl vettä
- 1 ps (40 g) Santa Maria Organic Taco Spice Mix -mausteseosta
- 0,5 dl Santa Maria Organic Taco Sauce Medium -tacokastiketta
Pizzojen päälle
- 1 dl juustoraastetta
- puolikas avokado
- puolikas paprika
- 10 cm pala kurkkua
- kourallinen kirsikkatomaatteja
- jalapenoja maun mukaan
Pizzojen viimeistelyyn
- 1 dl ranskankermaa
- tuoretta korianteria
Täytteen valmistus
- Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet pieneksi. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä kuumalla pannulla tovi. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista se. Lisää pannulle jauheliha-sipuliseoksen joukkoon vesi sekä pussi Santa Maria Organic Taco Spice Mix -mausteseosta.
- Sekoita mausteseos kauttaaltaan jauheliha-sipuliseokseen ja anna sen hautua pienellä lämmöllä noin viiden minuutin ajan. Laita tässä välissä uuni lämpenemään valmiiksi 200 asteeseen.
Pizzan päällisten valmistelu
- Kuori ja pilko avokado pieneksi.
- Huuhtele kurkku, kirsikkatomaatit ja paprika, ja pilko pieniksi.
Pizzan kokoaminen
- Asettele tortilla leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Lusikoi ja levitä tortillalle pari ruokalusikallista Santa Maria Organic Taco Sauce -tacokastiketta. Levitä tortillan pinnalle tasaisesti jauheliha-sipuliseosta. Aseta jauhelihan päälle toinen tortilla ikään kuin kanneksi. Ripottele kannen päälle haluamaasi juustoraastetta.
- Nosta pizza uuniin muutamaksi minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut kauniisti tortillan pintaan. Lisää juustoraasteen päälle pilkottua avokadoa, kurkkua, paprikaa ja tomaattia. Seuraavaksi ripottele kannelle vielä muutamia Santa Maria Green Jalopeno Hot -chilipippureita antamaan tarvittavaa potkua.
- Viimeistele annos ranskankermanokareilla sekä tuoreella korianterilla. Voit leikata pizzan käteviksi annospaloiksi jakamalla sen neljään osaan.
Resepti: Santa Maria / Tiskivuoren emäntä