Loihdi itse komeat kakunkoristeet – tässä muovailtavan suklaamassan helppo ohje!

Tällä ohjeella syntyy muovailtava suklaamassa, josta loihdit helposti vaikkapa koristeet kakun päälle tai juhlapöydän iloksi.

Ainekset

  • 200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 65 %)
  • 100 g glukoosisiirappia

Valmistus

  1. Sulata suklaa mikrossa 10 sekuntia kerrallaan. Sekoita joka välissä lusikalla. Voit myös sulattaa suklaan vesihauteessa.
  2. Kun suklaa on täysin sulaa, sekoita joukkoon glukoosisiirappi. Peitä massa kelmulla ja anna jähmettyä yön yli huoneenlämmössä.
  3. Seuraavana päivänä: vaivaa massaa käsin, kunnes se on tasaista ja helposti muovailtavaa.
  4. Muovaile massa haluamallasi tavalla.

Resepti: Dansukker