Makoisa maksapannu
Perinteinen maksapannu on maukas ja tuhdin täyttävä arkiruoka, joka valmistuu hetkessä. Resepti on sekä gluteeniton että maidoton.
Ainekset
- 250 g naudan tai broilerin maksaa
- 1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
- 1 pieni punasipuli
- 100 g herkku- tai metsäsieniä (tuoreita)
- 1-2 valkosipulinkynttä
- hiukan basilikaa, suolaa ja pippuria, runsaasti persiljaa koristeluun
- (tilkka valkoviiniä)
Valmistus
- Leikkaa maksa melko pieniksi kuutioiksi.
- Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista ja viipaloi sienet.
- Paista aluksi sipulit kullankeltaisiksi miedolla lämmöllä rasvassa. Ota ne pois pannulta ja kuivaa pannu talouspaperilla. Paista sitten kuumemmassa pannussa rasvassa maksakuutiot. Kääntele niin, että ne paistuvat joka puolelta.
- Lisää herkkusienet ja lopuksi sipuli ja mausteet. Jos haluat, voit huuhdella pannun valkoviinillä ja kaataa sen ruuan joukkoon.
- Tarjoile valmis maksapannu esimerkiksi gluteenittoman leivän ja vihreän salaatin kanssa.