Mansikka-greippimarmeladi
Kirpeää ja makeaa, mikä ihana yhdistelmä! Tällä reseptillä syntyy herkullinen mansikka-greippimarmeladi.
Ainekset
Noin 5 dl
- 1 iso luomugreippi tai -verigreippi
- 300 g mansikoita
- 500 g (6 dl) hillosokeria
Valmistus
- Raasta greipin keltainen kuoriosa tai kuori se perunankuorimaveitsellä ja suikaloi pieneksi. Poista valkoinen kuoriosa veitsellä. Pilko hedelmäliha. Pane keltaiset kuorisuikaleet ja hedelmäliha mehuineen kattilaan.
- Paloittele mansikat ja lisää kattilaan hillosokerin kanssa. Kuumenna ja anna kiehua kevyesti poreillen 10–15 minuuttia. Sekoita välillä.
- Kuori vaahto. Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.
Resepti: Dansukker