Paistettua siikaa, munaperunakakkua ja savuvoikastiketta
Kotimainen siika on mitä mainioin ruokakala! Tämä juhlaherkun veroinen gluteeniton kalaruoka valmistuu vaivatta myös kotikokin pannussa.
Ainekset
4 hengelle
- 500 g siikafileetä
Kananmunaperunakakku
- 400 g (varhais)perunaa
- 2 keitettyä kananmunaa
- 50 g voita
- 30 g tilliä
- 1 tl suolaa
Savuvoikastike
- 200 g sipulia
- 2 dl valkoviiniä
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 150 g voita
- 1 tl suolaa
Valmistus
Kananmunaperunakakku
- Pese perunat huolellisesti ja paahda niitä kuorineen uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
- Murskaa perunat ja keitetyt kananmunat haarukalla karkeaksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi, hienonnettu tilli ja suola.
- Painele seos tasaiseksi kelmulla vuorattuun vuokaan ja anna jäähtyä jääkaapissa painon alla. Leikkaa jäähtyneestä palkista mieleisesi muotoinen palikka ja lämmitä uunissa ennen tarjoilua.
Savuvoikastike
- Hienonna sipulit ja keitä ne kypsäksi valkoviinissä ja etikassa 20 minuuttia.
- Savusta voita savustuspöntössä teräsastiassa noin 4 minuuttia.
- Soseuta pehmenneet sipulit tehosekoittimessa ja lisää joukkoon savustettu voi ja suola.
Siikafileet
- Paista kuumalla pannulla siikafileet kirkastetussa voissa nahkapuolelta rapeaksi 3 minuutin ajan, käännä ja anna kypsyä miedommalla toiselta puolelta noin minuutin, jotta kala jää sisältä meheväksi.
- Tarjoile heti kananmunaperunan, savuvoikastikkeen ja kauden kasvisten kera.
Vinkki! Näin kirkastat voin: sulata voi liedellä kattilassa tai astiassa mikrossa. Odota että voisula kerrostuu. Kirkas voi jää pinnalle otettavaksi talteen.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry