Raikas raparperijuoma
Valmista raikasta raparperijuomaa juhliin alkumaljaksi tai arkena päivää piristämään. Juomaa voi myös laimentaa esimerkiksi kivennäisvedellä.
Ainekset
10–15 annosta
- 3 l raparperipaloja
- 6 dl sokeria
- 1 l kiehuvaa vettä
- 3 kanelitankoa
- 1 kokonainen kuivattu inkiväärin pala
- 1 iso pullo siideriä tai mansikkamehua ja kivennäisvettä
Valmistus
- Huuhdo raparperinvarret. Paloittele alkukesän nuoret varret sellaisenaan, paksukuoriset varret on hyvä kuoria.
- Lisää raparperien sekaan sokeri ja mausteet.
- Kaada kiehautettu vesi muiden ainesten joukkoon ja sekoita kunnes sokeri on sulanut.
- Anna juoman seisoa viileässä pari vuorokautta. Siivilöi ja pullota raparperijuoma.
- Tarjoillaan poreilevana juomana sekoittamalla vaikkapa (päärynä)siiderin kanssa.
Resepti: Maa- ja kotitalousnaiset
Kuva: Pixabay