Taatelipikkuleivät
Makoisat taatelipikkuleivät maistuvat jouluna tai ympäri vuoden. Resepti on sekä gluteeniton että maidoton.
Ainekset
Noin 60 kpl
- 125 g taateleita
- 1 dl vettä
- 125 g maidotonta margariinia
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl soodaa
- 2 dl maissijauhoja
- 2 dl tattarijauhoja
Valmistus
- Taikina kannattaa tehdä edellisenä päivänä. Pilko taatelit palasiksi ja laita ne kattilaan.
Lisää neste ja kuumenna kiehuvaksi. - Ota kattila levyltä ja lisää rasva ja sokeri. Sekoita hyvin. Anna hiukan jäähtyä ja vatkaa kuivat aineet sekaan.
- Leivo taikinasta ohut tanko. Leikkaa tangosta noin sentin viipaleita. Paina haarukalla ristikkäiskuvioita viipaleiden pintaan. Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia.
Reseptin lähde: Allergia- ja astmaliitto
Voiko tattarijauhot korvata jollain, esim. Riisijauholla. Olisi muuten hyvä ohje.