Tämän helpommaksi ei kalaruoka tule! Tillillä maustettu lohi
Helppo, gluteeniton lohiruoka syntyy keittämällä ja maustamalla maukkaaksi tillillä.
Ainekset
Neljä annosta
- 4 kpl n. 150 g:n annospaloja kirjolohi- tai lohifileestä
- 2 dl gluteenitonta kalalientä (fondista) tai vettä
- ripaus suolaa
- valko- tai mustapippuria myllystä
- runsaasti hienonnettua tilliä
Ainekset
- Kaada kalaliemi tai vesi sopivan kokoiseen pinnoitettuun pannuun ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kalapalat nesteeseen ja kypsennä miedolla lämmöllä n. 2 minuuttia molemmilta puolilta eli kunnes vesi on lähes haihtunut. Käännä kerran tai kaksi.
- Mausta suolalla ja halutessasi pippurilla ja ripottele pinnalle hienonnettua tilliä. Lohi saa olla sisältä hivenen läpikuultava, silloin se on mehevimmillään. Kun teet pienemmän annoksen, käytä pienempää pannua ja vähemmän vettä.
- Tarjoa kala raastetulla sitruunankuorella ja -mehulla maustetun perunamuusin ja kasvisten kera.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry