Tämän helpommaksi ei kalaruoka tule! Tillillä maustettu lohi

Helppo, gluteeniton lohiruoka syntyy keittämällä ja maustamalla maukkaaksi tillillä.

Ainekset

Neljä annosta

  • 4 kpl n. 150 g:n annospaloja kirjolohi- tai lohifileestä
  • 2 dl gluteenitonta kalalientä (fondista) tai vettä
  • ripaus suolaa
  • valko- tai mustapippuria myllystä
  • runsaasti hienonnettua tilliä

Ainekset

  1. Kaada kalaliemi tai vesi sopivan kokoiseen pinnoitettuun pannuun ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kalapalat nesteeseen ja kypsennä miedolla lämmöllä n. 2 minuuttia molemmilta puolilta eli kunnes vesi on lähes haihtunut. Käännä kerran tai kaksi.
  2. Mausta suolalla ja halutessasi pippurilla ja ripottele pinnalle hienonnettua tilliä. Lohi saa olla sisältä hivenen läpikuultava, silloin se on mehevimmillään. Kun teet pienemmän annoksen, käytä pienempää pannua ja vähemmän vettä.
  3. Tarjoa kala raastetulla sitruunankuorella ja -mehulla maustetun perunamuusin ja kasvisten kera.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry