Tee makumatka itään! Aasialainen kalakeitto
Kalakeitto on helppoa ja herkullista arkiruokaa, jota voi tuunailla oman mielen mukaan. Tällä reseptillä syntyy gluteeniton kalakeitto aasialaisella twistillä.
Ainekset
- 500 g nahatonta turskafileetä (tai muuta vaaleaa kalaa)
- 1 porkkana
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
- 1 sitruunaruoho
- 4 perunaa
- puolikas pieni kesäkurpitsa
- 1 rkl punaista thai-chilitahnaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 5 dl gluteenitonta rapu- tai kalalientä
- 4 dl kookoskermaa
- 1 rkl gluteenitonta kalakastiketta (fish sauce)
- limetin mehua
- reilusti tuoretta korianteria (thai-basilika ja minttu toimivat myös)
Valmistus
- Poista turskafileestä mahdolliset ruodot ja leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
- Pilko porkkanat kuutioiksi. Hienonna sipuli, valkosipuli, inkivääri ja sitruunaruoho.
- Lohko perunat ja kesäkurpitsa reilummiksi paloiksi.
- Kuullota kaikki vihannekset öljyssä currytahnan kanssa.
- Lisää joukkoon kala- tai rapuliemi. Anna kiehua kunnes perunat ovat kypsiä.
- Lisää kookoskerma ja lohkottu turska. Anna hautua muutaman minuutin kunnes kala on kypsää. Viimeistele limetin mehulla ja karkeaksi leikatuilla yrteillä.
Kuva ja resepti: Pro Kala ry