Tuliset vietnamilaiset riisipaperirullat
Vietnamilaisessa keittiössä tärkeää ovat tuoreet raaka-aineet ja herkulliset mausteet. Tässä gluteenittomassa reseptissä on maku ja terveellisyys kohdallaan, minkä lisäksi se on myös helppo valmistaa.
Ainekset
Rullat
- 16 kpl riisipapereita
- 1 dl riisinuudelia keitettynä
- 1 romainesalaatti
- 1 nippu korianteria
- 1 Vau miten tulinen silmusalaatti -rasia
- 250 g kotimaista kylmäsavukirjolohta/graavikirjolohta
- 3 retiisiä
- 1 avokado
- 1 punainen chili
Dippikastike
- 1 dl vettä
- 3 rkl palmusokeria
- 1 rkl kalakastiketta
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 limen mehu
- 1 raastettu valkosipulinkynsi
- Mustia ja tai valkoisia sesaminsiemeniä paahdettuna
Valmistus
Rullat
- Esivalmistele kaikki ainekset esille ja tee dippikastike valmiiksi.
- Liota riisipaperit kädenlämpöisessä vedessä pehmeiksi. Kaada riisinuudelien päälle kiehuvaa vettä ja anna pehmetä.
- Kun nuudelit ovat pehmeitä, siivilöi ylimääräinen vesi pois. Pilko nuudelit vähän pienemmiksi, jotta niitä on helpompi käsitellä.
- Ota yksi pehmeä riisipaperi kerrallaan valmistusalustalle ja purista varovasti ylimääräinen vesi pois. Ole varovainen, riisipaperi hajoaa helposti.
- Pistä keskelle paperia pala salaattia, yrtinlehtiä, ituja, viipaloitua retiisiä,, chiliä avokadoa ja riisinuudelia. Lisää vielä pala lohta.
- Käännä riisipaperin alareuna täytteiden päälle. Käännä riisipaperin reunat kohti keskustaa ja rullaa. Rullasta kannattaa tehdä melko tiukka, sillä tiukka rulla pysyy paremmin kasassa dippaillessa.
Dippikastike
- Keitä vesi ja sokeri. Anna jäähtyä.
- Sekoita joukkoon muut aineet. Paahda seesaminsiemenet ja lisää ne dipin joukkoon.
Resepti ja kuva: Silmusalaatti