Gluteeniton sienimunakasrulla
Gluteeniton sienimunakasrulla on ihana ympärivuotinen herkku, joka on kaunis myös vieraspöydässä tarjottavaksi.
Ainekset
4-6 annosta
- 4,5 dl maitoa
- 6 munaa
- 75 g pakastepinaattia sulatettuna
- 1,5 tl suolaa
- 1,5 dl tattarijauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 0,75 dl öljyä
Täyte
- 2–3 (200 g) porkkanaa
- 1 paprika
- 1–2 sipulia
- 200 g pakastettuja suppilovahveroita tai kantarelleja
- n. 1 rkl öljyä
- 1,5 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria
- 0,75 dl ruokakermaa
- 0,5 dl hienonnettua persiljaa
- 50 (+ 50 g) juustoraastetta
Valmistus
- Sekoita pannukakun ainekset ja kaada uunipannulle leivinpaperille. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Kumoa pannukakkulevy leivinpaperille.
- Valmista täyte pohjan kypsyessä. Suikaloi porkkanat aivan ohuiksi lyhyiksi suikaleiksi. Jos omistat mandoliinin, hyödynnä mahdollisimman pientä suikaleterää. Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja tarvittaessa sienet.
- Kuullota porkkana ja paprika pannulla öljytilkassa kypsäksi. Siirrä odottamaan.
- Haihduta ensin sienistä liika neste pannulla. Lisää hiukan öljyä ja sipulit. Paista sienet ja sipulit sekoitellen.
- Lisää porkkanat ja paprika pannulle. Mausta ja tarkista maku.
- Lisää kerma ja hauduta, kunnes kerma on saostunut. Lisää persilja.
- Levitä täyte pannukakkulevylle, jätä ulkoreunasta muutama sentti tyhjäksi. Ripota päälle juustoraastetta.
- Kääri levy leivinpaperin avulla rullaksi. Leikkaa halutessasi kahdeksi pienemmäksi rullaksi. Kuumenna rulla ennen tarjoilua vielä uunissa ja ripottele rullalle halutessasi ennen kuumennusta juustoraastetta.
Lähde: Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry
Kuva: Kati Laszka