Gluteeniton suklaa-pähkinäkakku ilman viljaa, maitoa tai kananmunaa

Tämä herkullinen ja täyteläinen suklaa-pähkinäkakku sopii moneen eri ruokavalioon, sillä se ei sisällä gluteenia, maitoa, kananmunia tai viljoja.

Ainekset

Pohja:

  • 2 ½ dl pekaanipähkinöitä
  • 2 ½ dl kuivattuja taateleita
  • 3 rkl mantelijauhoa
  • (2 rkl haluamaasi makeutusta, esim. siirappia, sokeria, hunajaa)

Täyte:

  • 2 ½ dl cashewpähkinöitä
  • 0,5 dl miedonmakuista kasviöljyä, esim. kookos tai rypsi
  • 1 dl tummaa suklaata
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 2 dl kookoskermaa tai muuta gluteenitonta kasvikermaa

Valmistus

  1. Laita cashewpähkinät likoamaan kuumaan veteen tunniksi.
  2. Valmista pohja: sekoita pekaanipähkinät ja taatelit tehosekoittimessa massaksi. Lisää mantelijauho ja mahdollinen makeutus.
  3. Ota esille kakkuvuoka irrotettavalla pohjalla ja vuoraa vuoka leivinpaperillla. Painele pekaaani-taateliseos pohjaan ja laita vuoka jääkaappiin viilenemään.
  4. Sulata vesihauteessa suklaa, kasviöljy ja maapähkinävoi.
  5. Sekoita tehosekoittimessa cashewit, suklaa-maapähkinävoiseos ja 1 ½ dl kasvikermasta.
  6. Vispaa tehosekoittimella loput kasvikermasta kermavaahdoksi ja levitä pohjan päälle.
  7. Levitä täyte kermavaahdon päälle ja laita kakku jääkaappiin vähintään tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla.