Gluteeniton suklaa-pähkinäkakku ilman viljaa, maitoa tai kananmunaa
Tämä herkullinen ja täyteläinen suklaa-pähkinäkakku sopii moneen eri ruokavalioon, sillä se ei sisällä gluteenia, maitoa, kananmunia tai viljoja.
Ainekset
Pohja:
- 2 ½ dl pekaanipähkinöitä
- 2 ½ dl kuivattuja taateleita
- 3 rkl mantelijauhoa
- (2 rkl haluamaasi makeutusta, esim. siirappia, sokeria, hunajaa)
Täyte:
- 2 ½ dl cashewpähkinöitä
- 0,5 dl miedonmakuista kasviöljyä, esim. kookos tai rypsi
- 1 dl tummaa suklaata
- 1 dl maapähkinävoita
- 2 dl kookoskermaa tai muuta gluteenitonta kasvikermaa
Valmistus
- Laita cashewpähkinät likoamaan kuumaan veteen tunniksi.
- Valmista pohja: sekoita pekaanipähkinät ja taatelit tehosekoittimessa massaksi. Lisää mantelijauho ja mahdollinen makeutus.
- Ota esille kakkuvuoka irrotettavalla pohjalla ja vuoraa vuoka leivinpaperillla. Painele pekaaani-taateliseos pohjaan ja laita vuoka jääkaappiin viilenemään.
- Sulata vesihauteessa suklaa, kasviöljy ja maapähkinävoi.
- Sekoita tehosekoittimessa cashewit, suklaa-maapähkinävoiseos ja 1 ½ dl kasvikermasta.
- Vispaa tehosekoittimella loput kasvikermasta kermavaahdoksi ja levitä pohjan päälle.
- Levitä täyte kermavaahdon päälle ja laita kakku jääkaappiin vähintään tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla.