Gluteeniton mustikka-valkosuklaajuustokakku
Aina on sopiva syy leipoa juustokakku! Tämä herkullinen gluteeniton mustikka-valkosuklaajuustokakku sopii juhliin tai arjen herkkuhetkiin.
Ainekset
8 – 12 annosta
Pohja:
- 1 pkt (160 g) välipalakeksejä, esim. Provena Kaura&Siirappi
- 80 g leivontamargariinia
Täyte
- 150 g valkosuklaata
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 250 g maitorahkaa
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 munaa
- 100 g pakastemustikoita
Valmistus
- Lämmitä uuni tasalämmöllä 175 asteeseen.
- Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 22-24 cm). Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos vuoan pohjalle ja noin 2 cm reunoille. Nosta pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa.
- Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto ja maitorahka notkeaksi. Lisää sokerit ja sitruunamehu sekä kananmunat yksitellen vatkaten.
- Sekoita joukkoon jäähtynyt valkosuklaa ja kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Kopauta vuoka pari kertaa pöytää vasten, jotta ilmakuplat häviävät.
- Ripottele pinnalle jäiset mustikat ja paista uunin alatasolla 1 tunti. Avaa uunin luukku raolleen ja anna kakun vetäytyä uunissa jälkilämmöllä 1 tunti.
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia, mielellään yön yli.
Vinkki! Mustikat voi korvata sesongin mukaan myös muilla marjoilla. Kakkuun sopivat sekä tuoreet että pakastetut marjat
Resepti: Ravintoraisio Oy