Näyttävä mätiherkku
Vau! Näyttävä mätiherkku on erinomainen gluteeniton alkupalavaihtehto. Resepti on helppo, mutta ruoan pitää jähmettyä yön yli jääkaapissa, joten valmistelut tulee aloittaa edellisenä päivänä.
Ainekset
- 5 liivatelehteä
- 1/2 sitruunan mehu
- 2 tlk (á 200 g) kermaviiliä
- 2–3 keitettyä munaa
- 1 pieni sipuli
- 250 g kirjolohen-, muikun-, siian- tai silakanmätiä
- hienonnettua tilliä ja ruohosipulia
- ripaus suolaa ja valkopippuria
Valmistus
- Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet. Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.
- Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon. Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle. Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun tumman gluteenittoman leivvän ja salaatin kanssa.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry